Esco Banner


> De series 500 & 600 zijn programmeerbaar met de J mobile Studio

 

Exor Jmobile

Werk met de complete versie van JMobile 2.00 gedurende 30 dagen !!!. Download de zip file (J Mobile Software). Stuurt ons een mail naar info@esco.be met uw volledige coordinaten om gratis het password te krijgen om alle functies van JMobile 2.00 te gebruiken.

Neem gerust contact met ons voor meer uitleg over de mogelijkheden van deze nieuwe software.

 

NU VERSIE 2.00 SP1

pdf icon Brochure Jmobile
(3 Mo) (En)

pdf icon Installation manual Jmobile
(11 Mo) (En)

pdf icon Software suite Exor J Mobile 2.00
(200 Mo) (En)

jmengine

 

jmstudio

 

 

 

 

 

 

jmlite

 

 

jmgateway

 

 

jmclient

 

jmcodesys

 

jmfactory book

jMobile vormt een totaalpakket welke een oplossing biedt om apparaten met elkaar te verbinden en data te visualiseren. Alle onderdelen zijn eenvoudig configureerbaar via de JMStudio, een grafische knip&plak omgeving om HMI pagina's te creëren.

Technisch gesproken is JMobile ontwikkeld met een architectuur met 3 verschillende lagen : De presentatielaag, een logische opbouwlaag en een datalaag.

JmClient vormt de presentatielaag en biedt een grafische weergave van de data.

JmEngine en JmDeviceServer vormen de logische opbouwlaag. Deze systemen controlleren hoe de data opgeslagen wordt en uitgewisseld met de externe wereld. Finaal behandelt jmEngine de datalaag. JmEngine omvat een geïntegreerd data acquisitie systeem om trends, tag data, alarmen en gebeurtenissen op te nemen.

Een architectuur op verschillende niveaus biedt een belangrijk voordeel : data kan kompleet ontkoppeld worden van de visualisatie en gestandardiseerde interfaces kunnen gebruikt worden voor kommunikatie tussen de verschillende lagen. Dit laat toe om de presentatielaag lokaal te laten werken of op afstand met behoud van de client-server opbouw en toch een kompleet HMI systeem te bieden. Met deze benadering, kan de presentatielaag op verschillende systemen draaien, zoals PC, PDA of GSM en toch werkt het systeem.

Een ander belangrijk voordeel van deze benadering is dat externe toepassingen eenvoudig geïntegreerd kunnen worden.

De JMobile software omvat tevens optioneel een 4e niveau : gateway server (jmGateway). JmGateway verzorgt de kommunikatieprotocollen tussen het presentatieniveau en het logische niveau.

JmEngine

jMobile Engine is een embedded HMI systeem voor Windows, Windows CE en Linux. jMobile Engine omvat alle kenmerken van high-end HMI systemen, gekombineerd met de unieke client-server architectuur welke toelaat om data te zien via website, mobiel apparaat (vb. PDA) of direct van een HMI panel.

jmClient

jmClient biedt een interactieve weergave van machine data vertrekkende van een remote lokatie. jmClient is een virtueel platform welke draait op Windows PC's, web browsers en mobiele apparaten.

jmLite

jmLite biedt een lichte versie van HMI client voor web browsers en GSM. jmLite is gebaseerd op HTML, JavaScript en AJAX en draait op web browsers zonder plugin. jmLite werkt ook op de meest recente GSM systemen, zoals iPhone, Andriod en Blackberry.

jmDeviceServer

jmDeviceServer levert een web interface naar externe apparaten en eveneens Data acquisitie, databeheer, trends opslag, alarmbeheer. De server bevat een virtuele protocol engine welke zich verbindt met een groot aantal van industriële en domotica systemen, maar ook de OPC verbinding welke de interessante optie biedt om te konnekteren met oude toepassingen zoals UniOP/Designer.

jmStudio

jmStudio is een grafische editor om HMI pagina's te ontwikkelen. Eenvoudig knippen&plakken van symbolen op de pagina, maak verbinding met de variabelen van de externe apparatuur en U bent klaar om te starten. jmStudio omvat een grote bibliotheek van symbolen en tevens tag management, alarm database, kalendereditor en alle features om het toestel te besturen.

jmCodesys

jmCodesys biedt een grafische interface naar de populaire CoDeSys soft PLC van 3S Software. jmCodesys is volledig geïntegreerd met de CoDeSys run-time. Het volstaat om de tags te importeren en jMobile zorgt voor een grafische interface in real-time met de CoDeSys RTE.

jmGateway

jmGateway is een server apparaat welke toelaat om een beveiligde toegang mogelijk te maken met interne apparatuur, vanwege Internet of GSM. Met jmGateway is het eenvoudig om toegang te krijgen tot de gegevens van uw machine.

PlugIn Modules

De jMobile software omvat plug-in modules om de produktiviteit te verhogen :

jmFactoryBook

De jmFactoryBook module laat U toe om toegang te bekomen tot procedures, dokumenten, forums en gegevensdatabase, direkt vanuit het HMI panel. jmFactoryBook laat U tevens toe om nota's te registreren en andere informatie via het HMI scherm.

> Downloadsectie

pdf icon Brochure Jmobile
(3 Mo) (En)

pdf icon Software suite Exor J Mobile 2.00
(200 Mo) (En)

pdf icon Installation manual Jmobile
(11 Mo) (En)

 

 

 

Esco Drives - Kouterveld - Culliganlaan, 3 - B 1831 Diegem all right reserved Tel : 02 717 64 60 -Fax : 02 717 64 61 - E-mail : info@esco.be