Esco Banner


 

> Modulaire PLC's

Logo Mitsubishi Modular PLC

> Downloadsectie

 

pdf icon Catalogue System Q
(8 Mo) (en)

pdf icon Beginner's Manual System Q
(4 Mo) (En)

pdf icon Mitsubishi-Q-PLC-Transition-Guide-from AnS
(7 Mo) (En)

pdf icon Brochure System Q
(8 Mo) (En)

Het modulaire concept

Opgebouwd op zijn voorganger, de AnSH-serie, is het MELSEC System Q een besturingsconcept dat het de gebruiker mogelijk maakt om de beste combinatie van CPU-modules en communicatie-, speciale of I/O-modules te kiezen en op één moduledrager te verenigen. Dit maakt de configuratie van een op maat gemaakt systeem mogelijk, op het juiste moment en voor de passende toepassing.

Vele mogelijkheden

Basis- en krachtige PLC-CPU-modules, speciale motion controllers, proces-CPU's en zelfs PC-CPU's (industrie-PC's) kunnen worden gecombineerd tot één enkele System Q-oplossing met tot 4 verschillende CPU-modules. Dit biedt de gebruiker een keuze aan grote besturingsfilosofieën, programmeerconcepten en -talen – en dat allemaal op één enkel platform.

Een automatiseringsplatform voor de toekomst

Flexibiliteit en aanpasbaarheid zijn de beslissende kenmerken die van System Q een automatiseringsplatform maken. Met verschillende hardware uit één hand kunnen gebruikers een afzonderlijke machine besturen of een hele fabriek met elkaar verinden.

Productassortiment

Wat kenmerkt een wereldwijd succesvolle PLC?

 • Wereldwijde toepassing
  Door het grote voedingsspanningsbereik kan het MELSEC System Q wereldwijd worden toegepast. En het grote aantal scheepskeurmerken alsmede het voldoen aan de CE-richtlijnen en de hoge eisen van de auto-industrie maken van het System Q een product dat u volledig kunt vertrouwen.
 • Met de taken meegroeien
  Het System Q is zo ontworpen dat het met uw toepassingen kan meegroeien, van de stand-alone-oplossing Q00J tot de gekoppelde redundante proces-CPU Q25PRH. Het platformconcept van het System Q maakt het voor u mogelijk om speciale functies, die u nodig hebt, toe te voegen of aan te passen.
 • Multi-CPU-aansturing
  Het automatiseringsplatform MELSEC System Q maakt de installatie van tot vier CPU-modules op één moduledrager mogelijk. Daardoor kunnen PLC-, motion-, PC-, C- en proces-CPU's worden gecombineerd tot één naadloze oplossing.
 • Multi-netwerk-functie
  Van de eenvoudige AS-interface tot de complexe ETHERNET-netwerken – het MELSEC System Q kan probleemloos met apparaten van Mitsubishi of externe fabrikanten communiceren. Voor een vergroting van de productiviteit va uw installatie biedt het System Q via ETHERNET bovendien een directe aansluiting op SQL-databanken.
 • Flexibiliteit
  De grote keuze voedingseenheden, CPU-, I/O-, speciale en communicatiemodules maakt van het MELSEC System Q één van de meest flexibele modulaire automatiseringssystemen van de wereld.
 • Dubbele redundantie
  Met de redundante proces-CPU's Q12/25PRH en standaardcomponenten kan een systeem met hot-stand-by-eigenschappen en automatische gegevenssynchronisatie worden opgebouwd. Het modulaire concept maakt de realisering van verschillende fases van redundantie mogelijk, van voedingseenheden en besturingssystemen tot aan redundante netwerkmodules.

Basis-PLC-CPU-modules

Niet elke toepassing vereist het totale vermogen van het System Q. Veel fabrikanten integreren bijvoorbeeld besturingen in hun machines die compact en tegelijkertijd snel moeten zijn. Hier bieden zich de basis-PLC-CPU's van het MELSEC System Q met hun evenwichtige prijs-prestatieverhouding aan. Een goed voorbeeld hiervoor is de Q00JCPU. In dit compacte apparaat vormen voedingseenheid, CPU en moduledrager een bedrijfsklare, onscheidbare eenheid die daar kan worden ingezet, waar desondanks vermogen wordt gevraagd. De andere basis-PLC-CPU's, de klassieke module-CPU's Q00 en Q01, vormen de eerste stappen op weg naar het volwaardige automatiseringsplatform System Q.

Top-PLC-CPU-modules

Voor machines met groot vermogen en voor de besturing van complete productie-installaties, inclusief de vereiste infrastructuur en het fabrieksnetwerk, bieden de top-PLC-CPU's van het System Q een ongelofelijk vermogen en veelzijdigheid.

De CPU-modules zijn verkrijgbaar met verschillende geheugencapaciteiten die echter allemaal uitgebreid kunnen worden. Dat betekent dat de CPU's van het System Q niet alleen complete programma's, maar ook grote hoeveelheden gegevens kunnen opslaan.

Uitbreidbaar

Met uitzondering van de Q00JCPU zijn alle PLC-CPU's van het systeem onderling uitwisselbaar. Dat betekent dat het vermogen van het systeem met de toepassing groeit en uw investeringen in de infrastructuur en de hardware behouden blijven.

Multi-processoraansturing

In één systeem kunnen tot vier aparte System Q PLC-CPU's worden geïnstalleerd. Deze kunnen of onafhankelijk van elkaar taken vervullen of taken onderling verdelen en daardoor het vermogen van het totale systeem verhogen. Dit resulteert in een snellere en dynamischer besturing en leidt tot betere kwaliteit en grotere productiviteit.

Productassortiment – Overzicht PLC-CPU-modules

CPU Basis-PLC-CPU Top-PLC-CPU
Producten Q00J – Q01 Q02 – Q25H
Max. in-/uitgangen 256 - 1024 / 2048 4096/8192
Geheugencapaciteit 58 – 94 kB 32 MB
Programmageheugen 8k stappen – 14 k stappen 28k stappen – 252 k stappen
Bewerkingstijd/logische instructie 0,20 – 0,1 μs 79 – 34ns
Multi-CPU-functie (max. 4 CPU's) Ja, bij Q00CPU en Q01CPU Ja – tot 4 per systeem

Esco Drives - Kouterveld - Culliganlaan, 3 - B 1831 Diegem all right reserved Tel : 02 717 64 60 -Fax : 02 717 64 61 - E-mail : info@esco.be