Esco Banner


Logo IAI

 

Logo robo cylinder

 

Logo Intelligent actuator

 

Logo Scara Robot

 

> IAI : Robo Cylinders, Intelligent Actuators, Cartesian Robots, Scara Robots

Logo RoboCylinder

De « Robo Cylinders » zijn eenvoudige actuators, geschikt om pneumatische cylinders te vervangen. Snelheid, kracht, positie, acceleratie en deceleratie wordt elektronisch gecontrolleerd. De elektronische sturing is ofwel geïntegreerd in de aktuator of via separate controller.
Meerdere uitvoeringen zijn beschikbaar :

  1. Actuator met loopwagen
  2. Mechanische cylinder vergelijkbaar met een pneumatische cylinder (uitschuifbare stang)
  3. Klem en rotatieve actuator

Enkele toepassigen voorbeelden

Deze actuatoren worden aangedreven door stappenmotoren of servomotoren (24 VDC of 230 VAC).

Meer weten over de "Robo Cylinders"

IAI intelligentactuator

De “intelligente” actuators zijn lineaire aandrijvingen, welke toelaten om 1 of meerassige sytemen te realiseren, opgebouwd uit een kogelomloopspindel, aangedreven door een motor met encoder. Een elektronische sturing laat toe om gesynchroniseerde of geïnterpolleerde bewegingen te beschrijven.
Volgens de last te verplaatsen, zijn meerdere profielen in grootte beschikbaar; zo ook volgens de gewenstte verplaatsingssnelheid, meerdere types kogelomloopspindel (diameter en stapgrootte). In die toepassingen waar de benodigde snelheid hoger is dan 1 m/sec staan systemen ter beschikking, aangedreven door tandriem of lineaire motor.

Meer uitleg over de "Intelligent actuators

 

IAI IX intelligentactuator IAI IX ScaraRobot

De samenbouw van meerdere actuators laat toe om meerassige cartesiaanse robotten te realiseren. De meegeleverde accesoires (montagebeugels, kabels, kabelrups, ...) zorgen voor een systeem, klaar voor gebruik.
De bijhorende sturing laat toe om, dankzij de intelligente “teach in”-funktie, in een recordtijd de bewegingen van de robot te programmeren. Gesynchroniseerde en geïnterpolleerde bewegingen zijn tevens programmeerbaar op eenvoudige manier.
Een ander gamma van deze actuators “Scara” laat toe om snellere applicaties te realiseren binnen een beperkt beschikbare inbouwruimte.

Meer weten over robots IX

   

Esco Drives - Kouterveld - Culliganlaan, 3 - B 1831 Diegem all right reserved Tel : 02 717 64 60 -Fax : 02 717 64 61 - E-mail : info@esco.be